Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Επιστημονικό Περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.)

 

Ιατρική ζώων Συντροφιάς - Τόμος 5 - Τεύχος 1 - 2016

Άρθρο Σύνταξης

Πέρασαν μερικά χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. Ζούμε ήδη τον απόηχο του 7ου FORUM και την τρίτη κατά σειρά ανάδειξη νέου ΔΣ μέσα από τις εκλογές της 20ης Μαρτίου 2016. Τα επιμορφωτικά προγράμματα, μέσα από τις φθινοπωρινές ημερίδες και τις κατ’ έτος Διημερίδες σε όλη την Ελλάδα, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της ύπαρξής της και η επιτυχία όλων αυτών επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων των συντελεστών, μελών και στελεχών της.

Η εποχή μας είναι «εγκλωβισμένη» στην ταχύτητα της εξέλιξης, που ακόμα κι όταν τα φαινόμενα ή τα αποτελέσματά της γίνονται αντιληπτά, δεν είναι πάντα εξηγήσιμα.

Οι ειδικοί είναι προσηλωμένοι στην έρευνά τους επί ολόκληρες δεκαετίες. Στην πορεία αυτή θα έλεγα ότι οι τρείς τελευταίες γενιές επιστημόνων γίνονται όλο και πιο τυχερές στην αποδοχή, αφομοίωση και χρήση των αποτελεσμάτων της.

Η επιστήμη σήμερα απαντά και λύνει μια σειρά από προβλήματα. Διαθέτει τα συμπεράσματά της που προέρχονται από τον άνθρωπο, στον σημερινό κοινωνικό άνθρωπο, στην ανθρωπότητα. Διαθέτει τα όπλα της κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας, σε αυτήν. Συντηρεί και επαυξάνει τη διάθεση για πρόοδο.

Η Κτηνιατρική σαν επιστήμη έχει και αυτή σαν αποδέκτη όλη την κοινωνία. Η πρόοδός της είναι ταχύτατη τις τελευταίες δεκαετίες! Ειδικά η εξέλιξή της στα Ζώα Συντροφιάς δεν έχει να ζηλέψει πολλά από την Ιατρική του Ανθρώπου. Η συνεχής και αδιάλειπτη επιμόρφωση των κτηνιάτρων είναι επομένως κοινωνική ανάγκη. Ο επιμορφωμένος κτηνίατρος στέκει στα πόδια του καλά, αποδίδει καλύτερη φροντίδα στον ασθενή του και εισπράττει την ικανοποίηση και την ανταπόδοση της κοινωνίας επάνω του. Η κτηνιατρική μπαίνει έτσι στον κοινωνικό ιστό πιο σίγουρα και απόλυτα χρήσιμα!

Η «ΙΑΤΡΙΚΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» αποτελεί ένα κομμάτι αυτής της πορείας και σκέψης. Συντάσσεται από ανθρώπους άξιους, ανιδιοτελώς.

Φιλοξενεί κόπο, προσπάθεια και γνώση συναδέλφων που θέλουν να τη μοιραστούν μαζί μας. Ας γίνουμε περισσότεροι!

Φιλικά
Μιχάλης Χατζόπουλος

Επικοινωνία

Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Πύργος Απόλλων
Λουΐζης Ριανκούρ 64
115 23 Αθήνα
Τηλ: 2107759727
Fax: 2107753460
iatrikizs@hcavs.gr

Χορηγός Επικοινωνίας

 
diagnovet