Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Επιστημονικό Περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.)

 

Ιατρική ζώων Συντροφιάς - Τόμος 4 - Τεύχος 2 - 2015

Άρθρο Σύνταξης

Μια ακόμη επιτυχία για την ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.

Στις 14 Μαΐου 2015, στην Μπανγκόγκ της Ταϋλάνδης, η Ελληνική Εταιρεία Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.) έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Κτηνιατρικής Μικρών Ζώων (WSAVA) στη διάρκεια της Γενικής της Συνέλευσης.

Η υποψηφιότητα της Εταιρείας μας είχε προετοιμασθεί προσεκτικά και πληρέστερα, μετά την απόλυτη ισοψηφία σε ανοικτή ψηφοφορία (πρώτη φορά καταγράφηκε στη μακρόχρονη ιστορία της WSAVA απόλυτη ισοψηφία για οποιοδήποτε θέμα) όταν είχαμε θέσει υποψηφιότητα στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση της WSAVA στο Κεϊπτάουν της Ν.Αφρικής, τον Σεπτέμβριο του 2014, με αποτέλεσμα η αρνητική ψήφος του Πρόεδρου της WSAVA να αναστείλει προσωρινά την εκλογή μας.

Στη διάρκεια των τελευταίων είκοσι μηνών έπρεπε να αποδείξουμε και να πείσουμε ότι η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. ως το μόνο, αποκλειστικά για ζώα συντροφιάς, επιστημονικό κτηνιατρικό σωματείο στην Ελλάδα είχε το δικαίωμα, τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να γίνει ισότιμο και πλήρες μέλος της WSAVA μαζί με άλλες 95 κτηνιατρικές εταιρείες ζώων συντροφιάς από 90 χώρες που αριθμούν συνολικά πάνω από 146.500 συναδέλφους. Στην προεργασία και στην προετοιμασία είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα αντιπροσώπων ορισμένων ευρωπαϊκών κτηνιατρικών εταιρειών για μικρά ζώα, που με την υποστήριξη ορισμένων και τη στρέβλωση καταστάσεων, αναγκών, προοπτικών και αποτελεσμάτων δεν ήθελαν, άγνωστο για ποιους λόγους, και δεύτερη κτηνιατρική εταιρεία από την Ελλάδα να γίνει πλήρες μέλος της WSAVA.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δικαίωσε απόλυτα την προσπάθειά μας, η οποία αντανακλά όχι μόνο στην ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ., αλλά στο σύνολο της κτηνιατρικής επιστήμης στη χώρα μας, η οποία απολαμβάνει πλέον εκτίμησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις 138 ψήφους, που καταμετρήθηκαν σε μυστική ψηφοφορία (πρώτη φορά έγινε μυστική ψηφοφορία στην ιστορία της WSAVA), οι 70 ήταν υπέρ, 27 κατά και 41 λευκά. Η εκλογή της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ., ως δεύτερο από την Ελλάδα πλήρες και ισότιμο μέλος της WSAVA, αποτελεί μοναδική επιτυχία παγκοσμίως για μια μικρή χώρα να έχει δύο μέλη, αφού μόνο λίγες και μεγάλες χώρες (Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα κλπ) έχουν δύο μέλη στην WSAVA.

Η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στα λίγα χρόνια της ζωής της, ως αποτέλεσμα της ανάγκης συνεχούς επιμόρφωσης των ελλήνων κτη νιάτρων που ασχολούνται με τα ζώα συντροφιάς και της απαίτησης των καιρών και των επιστημονικών εξελίξεων, έχει να επιδείξει σειρά εντυπωσιακών και καινοφανών επιτευγμάτων που για πρώτη φορά απολαμβάνουν οι έλληνες συνάδελφοι. Τα περιφερειακά σεμινάρια σε επιλεκτική θεματολογία, που αγκαλιάστηκαν από όλους τους συναδέλφους, κλείνουν εφέτος πέντε χρόνια επιτυχίας και θα συνεχιστούν με το ίδιο πάθος και οργανωτική πληρότητα, ενώ το δίγλωσσο μοναδικό ελληνικό επιστημονικό κτηνιατρικό περιοδικό μας αποκλειστικά για ζώα συντροφιάς η «Ιατρική Ζώων Συντροφιάς» ετοιμάζεται να βάλει σε λίγο πλώρη για διεθνή αναγνώριση. Φυσικά, το ετήσιο FORUM και η Ημερίδα του φθινοπώρου, εναλλακτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν θέσει ισχυρά θεμέλια και συμπληρώνουν το ετήσιο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας.

Επιπλέον αν ληφθεί υπόψη ότι, εκτός από τις δραστηριότητές της στα επτά χρόνια από την ίδρυσή της, τα μέλη της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. πλησιάζουν τον αριθμό των 1.000, εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί η WSAVA υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. ως πλήρες μέλος της. Αλλά δεν είναι μόνο η τυπική αποδοχή του να γίνει η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. μέλος της WSAVA, αλλά το άνοιγμα δυνατοτήτων και προνομίων προς όλα τα μέλη μας, τα οποία ανήκουν πλέον σε μια μεγάλη οικογένεια, αυτή της WSAVA, οι αρχές της οποίας διέπονται από ένα όραμα και μια αποστολή. Το όραμα «Όλα τα ζώα συντροφιάς να έχουν, σε παγκόσμια κλίμακα, κτηνιατρική φροντίδα που διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή υγεία και ευζωία τους» και η αποστολή «Να προάγει, σε παγκόσμια κλίμακα, την υγεία και την ευζωία των ζώων συντροφιάς μέσω της εξειδικευμένης, αφοσιωμένης και σε συνεργασία της παγκόσμιας κοινότητας παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών», αποτελούν, ως γνωστόν, και τους πυλώνες της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. σε ελληνικό και όχι μόνο επίπεδο.

Για τα μέλη της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. υπάρχει σειρά προνομίων, με κορυφή το ετήσιο Παγκόσμιο Κτηνιατρικό Συνέδριο της WSAVA*, που εύκολα βρίσκονται συγκεντρωτικά στον ιστότοπό της (www.hcavs.gr) και απολαμβάνουν όλοι οι συνάδελφοι – μέλη της WSAVA – σε όλο τον κόσμο, τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ακολουθώντας τους συνδέσμους που επισυνάπτονται από τη Γραμματεία της WSAVA.

Χωρίς να διατυμπανίζουμε την επιτυχία μας, επιθυμούμε να παροτρύνουμε εσάς ως ενεργούς συναδέλφους μέλη και εμάς ως Διοικητικό Συμβούλιο, να εκμεταλλευθούμε όλοι όσο γίνεται περισσότερα τα παρεχόμενα προνόμια.

Η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. σταθερή στις αξίες, που επέβαλαν την ίδρυσή της, και δημιουργική και ευέλικτη στα προγράμματά της θα έχει μόνιμο στόχο την ποιοτική και ποσοτική συνέχιση της διαρκούς επιμόρφωσης των συναδέλφων που ασχολούνται με την ιατρική των ζώων συντροφιάς στη χώρα μας.

Dr Βενιαμίν Αλμπάλας
Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.


*Παγκόσμια Κτηνιατρικά Συνέδρια της WSAVA (2014 – 2019):
2014 Κεϊπτάουν, Ν. Αφρική - 2017 Κοπεγχάγη, Δανία, 2015 Μπανγκόγκ, Ταϋλάνδη - 2018 Σιγκαπούρη, 2016 Καρταγένα, Κολομβία - 2019 Τορόντο, Καναδά

Επικοινωνία

Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Πύργος Απόλλων
Λουΐζης Ριανκούρ 64
115 23 Αθήνα
Τηλ: 2107759727
Fax: 2107753460
iatrikizs@hcavs.gr

Χορηγός Επικοινωνίας

 
diagnovet