Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Επιστημονικό Περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.)

 

Ιατρική ζώων Συντροφιάς - Τόμος 2 - Τεύχος 2 - 2013

Άρθρο Σύνταξης

Η τιμή που μου έγινε από τη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Ιατρική των Ζώων Συντροφιάς» να γράψω το εισαγωγικό άρθρο του 4ου τεύχους, μάλλον θα ξενίσει τους τακτικούς αναγνώστες του περιοδικού, συναδέλφους που ασχολούνται κατά κανόνα με την ιατρική των μικρών ζώων. Ίσως ως κτηνίατρος με αποκλειστική απασχόληση την Παθολογία και Χειρουργική των βοοειδών για σχεδόν 40 χρόνια, να μη δικαιούμαι να κάνω χρήση του χώρου αυτού, ευχαριστώ όμως τη συντακτική επιτροπή που μου έκανε την τιμή να εκφράσω μερικές απόψεις, με την ιδιότητα του Προέδρου του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τους συναδέλφους που χωρίς να φείδονται κόπου και χρόνου, συμβάλλουν στην έκδοση του συγκεκριμένου επιστημονικού τεύχους. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν ελπίδα αισιοδοξίας και προσπάθεια για σθεναρή αντίσταση ενάντια στη μιζέρια και την καταχνιά, που έφερε δυστυχώς η οικονομική κρίση στη χώρα μας, και η οποία σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μας έχει επηρεάσει όλους.

Ως ακαδημαϊκοί πολίτες έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να εμψυχώσουμε τους νέους συναδέλφους αλλά και τους φοιτητές του τμήματος μας στον αγώνα που δίνουν καθημερινά, για την απόκτηση όσο γίνεται αρτιότερων γνώσεων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, άρχισε από το φετινό ακαδημαϊκό έτος, η εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών, προσαρμοσμένου κατά το δυνατόν στις σύγχρονες αντιλήψεις για την προπτυχιακή παιδεία ενός ευρύτατου γνωστικού αντικειμένου όπως το δικό μας. Παράλληλα με συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, άρχισαν κανονικά τα μαθήματα όλων των εξαμήνων χωρίς απώλεια ούτε μίας διδακτικής ώρας, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά λόγω της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού και άλλων.

Στην προσπάθεια παραμονής του Τμήματος μας μεταξύ των θετικά αξιολογημένων από των Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αξιολόγησης Κτηνιατρικών Σπουδών (EAEVE) Ευρωπαϊκών Σχολών, με ότι αυτό σημαίνει για τους πτυχιούχους μας, έχει ορισθεί επαναξιολόγηση του το Φεβρουάριο 2014. Αισιοδοξώντας για το θετικό αποτέλεσμα, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την πληρέστερη παρουσία του Τμήματος.

Πιστεύοντας ότι η έξοδος από την κρίση που βιώνει η χώρα, θα ξεκινήσεις από τους νέους και ιδιαίτερα τους κατόχους πτυχίου, τους προτρέπω να συνεχίσουν να αγωνίζονται με επιμονή και υπομονή για την επίτευξη των στόχων τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Χαρίλαος Καρατζάς
Καθηγητής Χειρουργικής και Παθολογίας Βοοειδών
Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής
της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

 

Επικοινωνία

Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Πύργος Απόλλων
Λουΐζης Ριανκούρ 64
115 23 Αθήνα
Τηλ: 2107759727
Fax: 2107753460
iatrikizs@hcavs.gr

Χορηγός Επικοινωνίας

 
diagnovet