13-15 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 15 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το τριήμερο διεθνές Κτηνιατρικό Συνέδριο (6o FORUM), που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.), στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.

Μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων (450 εγγραφές) κτηνίατροι αλλά και φοιτητές κτηνιατρικής, παρακολούθησαν το επιστημονικό πρόγραμμα με κεντρικό θέμα «Ο χρόνιος ασθενής, μια σύγχρονη πρόκληση».

Συγχρόνως έλαβαν χώρα δύο Προσυνεδριακά Σεμινάρια με θέματα: «Εργαστήριο Ραμμάτων και Ραφών» και «Βασικές αρχές Υπερηχοκαρδιογραφίας» αντίστοιχα. Παράλληλα υπήρξε ημερίδα της IVSA και ενδοσυνεδριακή ημερίδα Δερματολογίας της ΕΚΔΕ.

Οι εταιρείες και χορηγοί του χώρου (25 συνολικά), για άλλη μια φορά, συνέδραμαν και πλαισίωσαν το Συνέδριο με τις πολλές και πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ο.Ε. σε έναν καθαρόαιμα συνεδριακό χώρο που έχει εδραιωθεί στο κέντρο των επιστημονικών εκδηλώσεων της Αθήνας.

Οι φοιτητές εθελοντές, το ποιοτικό Catering και ο ξεχωριστός σαξοφωνίστας έδωσαν το διαφορετικό στην εκδήλωση.

Η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε την Επιστημονική Επιτροπή, τη Γραμματεία της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ., την Εταιρεία Γραφικών και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία ενός ακόμη FORUM.

Με υπόσχεση για ακόμη καλύτερα Συνέδρια, ευχαριστούμε όλους και δίνουμε το επόμενο ραντεβού μας για το 7ο FORUM.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.
Λυκούργος Κλαμαριάς

 

6ο Forum ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ  

  6ο Forum ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

 6ο Forum ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα πλαίσια του 6ου Forum της ΕΛΕΚΖΣ βραβεύτηκαν οι καλύτερες ελεύθερες ανακοινώσεις. Ως καλύτερες επιλέχθηκαν αυτές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μετά την άθροιση του βαθμού των κριτών και του προεδρείου κατά την παρουσίαση της εργασίας.

Στην κατηγορία «ελεύθερη ανακοίνωση από ελεύθερο επαγγελματία» το μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσε η εργασία του κ. Δούρδα Γ. με τίτλο: «Σωστική πυλωροπλαστική για την αντιμετώπιση της γαστρικής πάρεσης στο σκύλο. Αναφορά σε δύο περιστατικά», η οποία και βραβεύτηκε. Στην κατηγορία «ελεύθερη ανακοίνωση από ακαδημαϊκό ίδρυμα» ισοψήφησαν οι εργασίες: 1) της κ. Γιαννικάκη με τίτλο: «Κήλη οισοφαγικού τρήματος τύπου III σε σκύλο φυλής shar-pei», 2) της κ. Καραμιχάλη με τίτλο: «Η συγκέντρωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης στο αίμα ως δείκτης βαρύτητας του χειρουργικού τραύματος. Προκαταρκτικά αποτελέσματα», 3) του κ. Καρκάνη με τίτλο: «Ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στη γάτα. Αναφορά σε ένα κλινικό περιστατικό», 4) της κ. Φράγκου με τίτλο: «Τριαδίτιδα της γάτας: προοπτική μελέτη 47 περιστατικών» και βραβευτήκαν όλες αλλά το χρηματικό έπαθλο δόθηκε μετά από κλήρωση στην 1η.

Και από τις δύο κατηγορίες οι εργασίες έλαβαν δωροεπιταγή προσφορά του βιβλιοπωλείου Ιπποκράτης (Καμβουνίων 8, Θεσσαλονίκη, 54621) προς εξαργύρωση για την αγορά επιστημονικού συγγράμματος.

Η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 6ου Forum
Κατερίνα Αδαμαμά-Μωραΐτου
Αναπλ. Καθηγήτρια

Επικοινωνία

Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Πύργος Απόλλων
Λουΐζης Ριανκούρ 64
115 23 Αθήνα
Τηλ: 2107759727
Fax: 2107753460
iatrikizs@hcavs.gr

Χορηγός Επικοινωνίας

 
diagnovet