Το πρώτιστο και ίσως άριστο που πρέπει να τονιστεί και να αναδειχθεί στην έκδοση του επιστημονικού μας περιοδικού «Ιατρική Ζώων Συντροφιάς» είναι αυτό που οι παλιοί λέγανε Σταχανοφική διάθεση - πρόθεση. Αυτό έχει τη δική του σημασία διότι δουλεύουν άνθρωποι που δεν κάθονται γενικώς, δημιουργούν, παράγουν σκέψεις και συμβάλλουν στην επιστημονική εξέλιξη χωρίς υλική ανταμοιβή!

Θέλω να συγχαρώ προσωπικά τη Διευθύντρια Σύνταξης, κα Κατερίνα Αδαμαμά-Μωραΐτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και τη βοηθό σύνταξης κα Δήμητρα Παρδάλη, DVM, PhD. καθώς και όλα τα μέλη της συντακτικής επιτροπής.

H ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της (έχω την τιμή να είμαι ένα από τα ιδρυτικά της μέλη) έχει σαν σκοπό μέσω της φιλοσοφικής της κατοχύρωσης που αποτυπώνεται και καταστατικά, την ανιδιοτέλεια, την αποπομπή της αμετροέπειας και την ισότιμη προβολή και «εκμετάλλευση» της δουλειάς του κάθε συναδέλφου.

Θα ήθελα κάποτε να μιλάω για μια εταιρεία επιστημονική που σε κάθε κάθετη χρονική στιγμή να φιλοξενεί όλους τους πτυχιούχους κτηνιάτρους που ασχολούνται με τα ζώα συντροφιάς διότι η κτηνιατρική οργάνωση της γνώσης στην Ελλάδα δεν θα σταματήσει την παραγωγή τους.

Η επιτυχία στην επαναξιολόγηση του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. (που οφείλεται στην άριστη προετοιμασία του εγχειρήματος – θετική εκπαιδευτική σκέψη) θα επιβεβαιώσει όσα είπα στην προη- γούμενη παράγραφο.

Ως επιστήμονες και ακαδημαϊκοί πολίτες ζούμε και κινούμαστε καθημερινά μέσα στα κοινωνικά δρώμενα. Ως εκ τούτου έχουμε σαν υποχρέωση την προβολή και την υπεράσπιση του δικαίου. Η ηλικιακή διαφορά με οδηγεί σε παραινέσεις και συμβουλές, η επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία με οδηγεί στην αναζήτηση της γνώσης . Το δεύτερο το υπερασπίζομαι σαν το καλύτερο «όπλο» για να σταθούμε στα πόδια μας καλύτερα και να διεκδικήσουμε επί τέλους από την κοινωνία την αναγνώριση που μας ταιριάζει.

Η «Ιατρική Ζώων Συντροφιάς» αν και νέο περιοδικό δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τα παλιά επιστημονικά περιοδικά. Στο 5ο τεύχος του πιστεύω θα καλύψει νέα κενά, να μη γίνει ποτέ κουραστικό και μια ουσιαστική συνιστώσα σ’ αυτό είναι η συμμετοχή νέων συγγραφέων και ιδιαίτερα μικρότερων σε ηλικία.

Η εταιρεία μας έχει αποκτήσει εκατοντάδες μέλη στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, έχει εκλέξει δυο Διοικητικά Συμβούλια και ετοιμαστείτε περισσότεροι για υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Με τις ενέργειές της συμβάλλει σημαντικά και κάθε χρόνο καλύτερα στην επιμόρφωση των συναδέλφων, προς το παρόν σε τρία επίπεδα:

  • FORUMS
  • φθινοπωρινή έκτακτη εκδήλωση (μία ανά έτος)
  • τα περιφερικά ανά την Ελλάδα σεμινάρια-διημερίδες (πέντε ανά έτος)

Είμαστε πλέον μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Επιστημονική Εταιρεία Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς με συνεχώς αναπτυσσόμενες δραστηριότητες κοινής αποδοχής και εύχομαι προσωπικά να είμαστε τόσο μεγάλοι όσο για να μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μιχάλης Χατζόπουλος
Κτηνίατρος ΑΠΘ
Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΕΚΖΣ
Υπεύθυνος προγράμματος επιμορφωτικών διημερίδων

 

Επικοινωνία

Ιατρική Ζώων Συντροφιάς

Πύργος Απόλλων
Λουΐζης Ριανκούρ 64
115 23 Αθήνα
Τηλ: 2107759727
Fax: 2107753460
iatrikizs@hcavs.gr

Χορηγός Επικοινωνίας

 
diagnovet